Enric I. Canela

Llegeixo a la URL Informa que el centre universitari de La Salle de la URL  i la UOC, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, han creat el Programa intensiu en Creació d’Empreses (PICE), el primer programa universitari per a emprenedors. El curs, semi-presencial, permetrà als estudiants dels dos centres desenvolupar una idea de negoci i presentar-la davant d’un fòrum d’inversors.

Està previst que hi participin estudiants que demostren tenir habilitats innovadores en la seva actual ocupació i que es plantegen desenvolupar la seva pròpia idea de negoci.

La rectora de la UOC, Imma Tubella, ha insistit en què Catalunya és un país d’emprenedors, i no de funcionaris, i és per això que l’emprenedoria forma part de la identitat de Catalunya.

La rectora de la URL, Esther Giménez-Salinas, ha indicat la importància de fer una reflexió crítica des del món universitari i contemplar un altre estil d’estudis on els alumnes siguin un actiu i hi participin activament, com en el cas del programa presentat avui. Va dir que hem de ser capaços de manufacturar aquesta matèria prima que és l’educació. I si no ho fem bé, ho farà algú altres per nosaltres”.

El president executiu de la Business Engineering School de La Salle, Ramon Ollé, ha destacat que des de la universitat hem d’ajudar als estudiants a fer-se rics i això passa per ser emprenedor. Les universitats no només han de formar gent per a l’empresa, sinó emprenedors capaços de crear riquesa per ells mateixos

2 respostes a “Programa universitari d’emprenedors”

 1. a 11 maig 2008 a les 10:17 Ramon Sangüesa

  Molt be.
  La URL va fent passes decidides en aquesta linia de fa temps i la UOC esta agafant un perfil clar respecte a la societat de la informacio.

  Mes emprenedors que tinguin allo digital com a segona llengua. En necessitem mes i molts mes. I investigadors, i pensadors. Gent que pensi, i que faci i gent que “facipensi”.

 2. a 11 maig 2008 a les 11:01 enriccanela

  Ramon,
  La UOC està treballant de valent en aquest programes. Crec que està sabent trobar l’espai adient en el conjunt de les universitats. val a dir que té una lleugeresa que altres la voldríem.
  La URL la té en part. Algunes de les seves “peces” si, altres no.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació