Enric I. Canela

Aquests dies, de massa feina, m’han impedit escriure com hagués volgut. Ara recupero.

Expansión publicava el dilluns 12 un resum d’alguns aspectes del Fòrum Iberoamericà Empresarial organitzat per Expansión. Com resoldre problemes a la regió, desig que els governs col·laborin amb la societat civil, problemes de seus corporatives, etc.

Nuevo Lunes del dilluns publicava un article sobre el nou ministeri de ciència i Innovació. Bona valoració i un conjunt de comentaris ja recollits en altres mitjans en dies anteriors. És clar, la notícia no és nova.

El País publicava dilluns que Lleida tindrà un clúster d’empreses biotecnologia industrial. La Cambra de comerç i Indústria de Lleida ha engegat el primer clúster d’empreses dedicades a la biotecnologia industrial en el qual inicialment participen nou empreses de diferents sectors, quatre departaments de la Universitat de Lleida (UDL) i dos centres tecnològics. Diu que entre les finalitats d’aquesta associació empresarial, que funcionarà sota la marca Lleida Biotech, estan el promoure la creació d’indústries de bioproductes a Lleida i la seva àrea d’influència, fomentar la cooperació entre empreses i centres tecnològics, proveir de serveis de coneixement a empreses i emprenedors i liderar la promoció de la regió de Lleida com una bioregió estatal i internacional. La biotecnologia industrial, també cridada biotecnologia blanca, transforma els olis, midons i sucres de les plantes i altres components de la biomassa, és a dir, els residus forestals i vegetals, en bioproductes, entre els quals figuren els bioplàstics, les biopintures i els biocombustibles. En l’actualitat ja existeix tecnologia de segona generació que permet transformar en bioproductes qualsevol element de la planta, en un procés que es denomina transformació lignocel·lulítica.

Joan Simó, president de la Càmera, assegura que Lleida és pionera en el camp de la tecnologia blanca gràcies al potencial del seu sector primari i de la seva indústria agroalimentària, així com per la presència en el seu territori de nombrosos científics i professionals amb importants coneixements en els processos de producció i transformació de la biomassa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació