Avui dijous La Gaceta de los Negocios parla de la Red Emprendia, creada per la UB (Parc Científic de Barcelona), la Universitat de Santiago de Comspostel·la (Uninova) iel finançament del santander. Posteriorment, es van incorporar la Universitat de València, la d Sao Paulo, La Pontifícia Catòlica de Xile, L’Institut Tecnològic de Monterrey, l’Autònoma de Madrid, la Complutense de Madrid, la Nacional Autònoma de Mèxic, la de Coïmbra i la de Buenos Aires. Han nomenat al rector de la Universitat de Santiago, Senén Barro director. L’objectiu és crear empreses de base tecnològica, en tres anys 300 spin off. A veure com va.

El Correo Gallego explica que la Conferència de Rectors Espanyols, la CRUE, va escollir a Senén Barro vicepresident. Atès que Màrius Rubiralta va ser designat secretari d’Estat d’Universitats, el lloc estava vacant.

La Nueva España explica que s’ha fet un sopar homenatge a Juan Vázquez, ex-rector de la Universitat d’Oviedo i ex-president dela CRUE. Van assistir Rubiralta, Pètriz i Gabilonso. Aquesta notícia m’agrada escriure-la perquè tinc un magnífic record de Juan Vázquez.

Negocio y Estilo de Vida ens explica que Espanya és l’Estat que més estudiants Erasmus acull. Fa sol i bon clima, no us equivoqueu.

L’Institut Europeu de Tecnologia, on tindrà la seu? La premsa (Diari de Terrassa (i 2), La Vanguardia, El Punt, El País) recull que ahir es va defensar la candidatura de Sant Cugat a Brussel·les. Van ser-hi Lluis Recoder, Josep Huguet i Carlos Martínez Alonso.

El Mundo publica la carta d’un catedràtic de Filologia de la Universitat Complutense de Madrid a la ministra de Ciència i Innovació. Reivindica la ciència com a cultura. Per cert, El Mundo no acaba d’encertar com es diu el ministeri en qüestió

El Periódico, en el seu suplement, dedicava un ampli espai a l’R+D+i. Sembla que en aquest cas no tradueix al català. Defensa que l’economia s’ha de basar en la recerca, el desenvolupament i la innovació, ja. La gràcia és que explica que és tot això. Bé pe a la divulgació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació