Enric I. Canela

El Govern segueix potenciant l’AGAUR. Una bona notícia perquè l’AGAUR. Penso que cada dia més, la professionalitat de la gent que treballa a l’AGAUR es nota més.

Acords de Govern del 13 de maig de 2008

El Govern ha aprovat avui (13 de maig) el nou contracte-programa amb l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) 2008-2011, que preveu una inversió de 167 milions d’euros per a la gestió i l’avaluació de les subvencions en matèria d’universitats i recerca.

Un dels objectius principals recollits al contracte – programa és la millora dels processos de gestió dels ajuts i la qualitat de l’atenció als sol·licitants. En aquest sentit, s’aprofundirà en la digitalització de les convocatòries i els processos per tal de facilitar els tràmits per la via telemàtica i reduir tant els costos com els temps de gestió.

Amb el nou contracte – programa també es vol avançar en l’atenció personalitzada als ciutadans, l’aplicació de mesures de control i el seguiment dels ajuts atorgats, el respecte a la igualtat de gènere en els procediments d’avaluació i adjudicació, i la promoció de la col·laboració amb d’altres entitats finançadores i gestores de l’R+D.

El control de l’activitat desenvolupada per l’AGAUR es farà a partir d’una bateria d’indicadors, continguts al propi contracte – programa, que mesuren els procediments de millora en gestió i avaluació

L’AGAUR gestiona més de 40 línies de beques, ajuts i premis per a l’estudiantat universitari, el personal docent i investigador i el personal d’administració i serveis. També està encarregada de tramitar les línies de suport a grups de recerca, de finançament de projectes de recerca, de suport a activitats de formació, i de promoció de la llengua catalana, entre d’altres.

La majoria de les línies estan finançades per les direccions generals d’Universitats i de Recerca del Comissionat per a Universitats i Recerca, si bé l’AGAUR actua en algunes ocasions com a òrgan gestor per a altres institucions. Desenvolupa també, sola o en col·laboració amb altres entitats, alguns programes transversals com el de suport a investigadors estrangers, el de dones i ciència o el d’avaluació de la recerca.

2 respostes a “Nou contracte – programa de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca”

 1. a 17 maig 2008 a les 1:20 Estanislau Fons

  Benvolgut Enric,

  Gràcies pel vostre amable comentari.

  L’existència de l’AGAUR no té sentit sense un sistema català d’universitats i recerca potent i avançat, i esperem que la nostra contribució ajudi a fer-lo progressar. Sempre sabent, però, que els autèntics protagonistes es troben a les universitats, als centres de recerca i a les empreses compromeses amb la R+D. Des de la nostra banda, la de l’Administració de la Generalitat, hem d’ajudar-los en el seu èxit, que és també el de Catalunya.

  Restem a la vostra disposició i a la dels lectors del vostre bloc, que sabem que són molts i molt qualificats.

  Estanislau Fons
  Director executiu de l’AGAUR

 2. a 17 maig 2008 a les 8:59 enriccanela

  Benvolgut Estanis,
  Sé que poràveu ja temps (2 anys?) sense contracte – programa i en una situació complicada. No heu baixat la guàrdia, és d’agraïr.
  Tenim un sistema universitari, nosaltres podem fer recerca, docència, el que ens toca, però tot allò que ens faci fàcil la feina i comporti rigor és essencial.
  Salutacions cordials

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació