Enric I. Canela

El tema de la manca d’enginyers a Catalunya ha merescut avui un editorial i un article d’El Periódico.

Sous inicials, fama de carrera dura, moda, el que es vulgui. Hi ha dues raons fonamentals, una educació secundària deplorable, pràcticament ningú sap matemàtiques, física, i un reiterat abús de l’empresariat que paga sous que no es corresponen amb l’esforç. Que comencin a posar els sous on toca i en pocs anys el problema s’acabarà resolent. Clar que a més el departament d’Educació haurà de fer els deures i la Selectivitat deixar de ser una presa de pèl.

2 respostes a “Manca d’enginyers i mercat”

  1. a 18 maig 2008 a les 7:14 David

    El tema dels sous és un exemple de què els problemes no els tenim en la manca de formació dels treballadors, sinó en la manca de formació de molts directius. Que una persona amb formació universitària i fent tasques associades a la seva formació cobri la meitat que un “chapuzillas” que es dedica a arreglar els ordinadors és símptoma de què hi ha un greu problema de desaprofitament del talent. I així ens llueix el pèl amb la productivitat…

  2. a 18 maig 2008 a les 7:17 enriccanela

    David,
    A la universitat cobra més el Laboral menys format que alguns investigadors. Allà donem exemple.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació