Enric I. Canela

El País publica avui una entrevista amb Mercedes Cabrera. L’entrevista és àmplia. Recullo el que diu respecte a la Selectivitat.

Pregunta. La pèrdua de la universitat fa que ara s’hagi de coordinar amb la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia. El primer tema que les uneix és la prova de Selectivitat. La van a canviar?

Resposta. Estem en això. En breu hem d’aprovar els decrets que regulen l’accés a la universitat. Tenim una prova que ja no és vàlida perquè està dissenyada en funció d’una realitat del sistema educatiu que ja no és la qual hi ha ara mateix. Però qualsevol decisió que es prengui ha de ser molt pensada i amb capacitat per preveure les conseqüències de la seva aplicació. Pot passar que ara necessitem una cosa diferent, però la selectivitat és un tema sensible.

P. Cada vegada hi ha menys alumnes, la competència entre universitats per quedar-se amb ells va en augment. Amb una prova d’homologació de coneixements després del batxillerat valdria. Es plantegen eliminar la Selectivitat?

R. No, ara mateix no. No dic que eliminar-la no estigui en un debat futur possible, però no estarà en aquest decret. Per a això hem de tenir molt clar primer cap a quin model d’universitats anem.

Ja veig que no enfoca bé les coses. Spain is different.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació