Enric I. Canela

Dissabte El Punt i l’AVUI publicaven que la Generalitat estudia crear una agència que faci de pont entre les decisions del govern i les universitats. La comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, va posar com a exemple l’agència que funciona a Escòcia, la Scottish Funding Council. És tracta d’una agència pública que gaudeix d’autonomia per repartir el pressupost entre les universitats i decidir de quina manera compleixen les aules les instruccions programàtiques de l’executiu escocès, que anualment li envia on s’exposen els objectius a assolir en l’àmbit universitari. Cada any, el govern escocès es fixa una llista d’objectius, com impulsar la promoció de metges, integrar les minories o aconseguir augmentar el nombre de persones grans que estudien una carrera.

Aquest model ha aconseguit que hi hagi molt bona relació entre el govern i les universitats. Palmada va indicar que la nova agència, no es partiria de zero, sinó que s’aprofitaria part de l’estructura de l’actual Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca.

Valoració personal

Em dóna una gran alegria el fet que el Govern vulgui anar en aquesta línia que tan eficaçment treballa tant a Escòcia, com Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord. Una de les particularitats del Consell escocès és que el formen membres de la societat. Ve a ser com el consell social del sistema universitari. A Anglaterra és diferent. Caldrà que la reforma de la LUC treballi a fons el tema, però no puc més que felicitar i animar als que han desenvolupat la idea. Quan abans millor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació