ABC publicava el dissabte que al Consell de Ministres va aprovar el divendres la subscripció d’un conveni amb la Universitat Politècnica de Madrid a través del qual el Govern, per mitjà del Ministeri de Ciència i Innovació, aportarà 25 milions d’euros per al finançament del projecte «Blue Brain». «Blue Brain» és una investigació multidisciplinària amb seu en Lausana, Suïssa. En ella participen equips científics israelians, nord-americans i britànics provinents de les principals universitats de cada país. Coordinat per la «École Polytechnique Fédérale de Lausanne», l’objectiu de l’estudi és la comprensió del cervell utilitzant noves tècniques de supercomputació i recreació tridimensional amb detall cel·lular i molecular. En molts aspectes, el comportament del cervell humà és semblant al dels ordinadors. Per aquest motiu, els responsables de «Blue Brain Project» han creat un supercomputador, batejat com a «The Blue Gene», amb una capacitat de càlcul sense parangó. Amb més de 8.000 microxips, la seva principal comesa serà emular el funcionament de 10.000 neurones, aproximadament un 10 per cent del total que posseeix un cervell humà. L’ajuda servirà per garantir les obligacions contretes per la Universitat, i els interessos generats per finançar una part de la inversió de 5 milions d’euros que la «Fundació Blue Brain» atorgarà a l’entitat educativa per la seva participació en l’estudi. Distints laboratoris de la Universitat de Castilla – la Manxa i la Universitat Rei Juan Carlos prestaran el seu suport a la institució madrilenya durant la recerca.

Expansión publicava dissabte la mala notícia. S’està contractant menys banda ampla. La contractació del març fou un 17% a la de l’any passat

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació