El Punt del diumenge publicava un article dedicat a Sant Cugat del Vallès. Deia, entre altres coses, que ara fa un any i mig l’Ajuntament de Sant Cugat va mirar al seu entorn i va veure les potencialitats que l’envoltaven, més o menys quilòmetres a la rodona. La qualitat i l’excel·lència dels sectors acadèmics, científics i empresarials van ser suficients per començar a treballar en una candidatura amb l’objectiu final d’aconseguir la seu de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IEIT) que impulsa la Comissió Europea.

Per fer realitat el seu somni, Sant Cugat té el suport de la UB, de la UAB, de la UPC, de la UPF, de la UOC, de la URL, de la URV, de la UAO i de la UVic. A més d IESE i ESADE. En el món científic i tecnològic –amb prop de 18.400 investigadors–, la confiança de la candidatura santcugatenca la generen, per exemple, el laboratori de llum sincrotró, el parc científic Barcelona, el parc de recerca biomèdica, el Biocampus de la UAB, l’Institut de Recerca Biomèdica Pi i Sunyer, el parc tecnològic del Vallès, l’Institut Català de Nanotecnologia i el Centre de Supercomputació. A hores d’ara, més de 200 empreses d’arreu de Catalunya –des de multinacionals fins a pimes– ja s’han sumat a l’ambiciós projecte de Sant Cugat.

La candidatura vallesana s’ha presentat a Europa recordant que al seu entorn hi ha 444.410 empreses, de les quals 1.700 estan relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació. La inversió en noves àrees del coneixement arriba a dos bilions d’euros.

El Mundo del diumenge dedicava un article a la Barcelona Graduate School of Economics que presideix Andreu Mas-Colell i dirigeix Eduard Vallry. Comenta que l’escola col competir en el mercat internacional de màsters en economia. Es tracta de ser un referent i aprofitar el procés de Bolonya per situar-se en el lideratge mundial. De moment té estudiants de 40 nacionalitats.

El Dossier Econòmic de Catalunya comentava diumenge que Catalunya vol se seu, a Sant Cugat, del Institut Europeu de Tecnologia i a liderar la xarxa de ciències de la vida.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació