Avui La Razón parla de la posada en funcionament de la Xarxa Emprendia. L’altre dia ho comentava en aquest bloc. L’objectiu és la transferència de coneixement a la societat i crear un teixit empresarial iberoamerica, però també promoció de programes de formació en recerca i desenvolupament d ela cultura emprenedora. La UB és fundadora d’aquesta xarxa.

ABC publica avui un article sobre el problema de l’adaptació de les titulacions d’enginyeria al Pla de Bolonya. Diu ABC: El llarg camí de les enginyeries cap a la seva nova estructura dintre del marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) tindrà avui una nova etapa en la reunió que, si es compleixen les previsions, mantindran representants dels campus politècnics amb la nova cúpula de la Secretaria d’Estat d’Universitats, amb el seu titular, Màrius Rubiralta, al capdavant. A la sessió d’avui assistiran també el director general d’Universitats, Felipe Pétriz, i el secretari general del Consell d’Universitats, Félix García Lausín. En la trobada, primer del nou equip d’Universitats després de la seva sortida d’Educació, amb els representants no només de les politècniques sinó també amb els dels col·legis professionals, es reprendran qüestions referides a les atribucions professionals i a la denominació dels màsters. Rectors i col·legis professionals d’enginyers superiors mantenen la seva línia de suport a un grau de quatre anys, on residirien la majoria de les atribucions de les actuals enginyeries tècniques, i un màster de dos anys, les competències professionals dels quals correspondrien a les de les actuals enginyeries superiors, el mateix que la denominació dels màsters. Això significa que tots els graus tindran atribucions i que el màster no és una especialització sinó uns estudis addicionals que podran capacitar per determinades tasques professionals. Per la seva banda, els col·legis d’enginyers tècnics donen suport el grau amb totes les competències per a accedir al mercat laboral. Aquesta solució, o una de molt semblant, fa més de dos anys que la vaig sentir. No sé per què s’han dilatat tant les coses.

La Gaceta de los Negocios parla del lideratge de la Universitat Politècnica de València en patents. Aquesta universitat, de la mà del seu gerent, José Antonio Pérez, ha posat els mitjans per tal que això sigui així. Idees clares, no abunda.

La Gaceta de los Negocios explica que algunes universitats, aprofitant el procés de Bolonya, volen crear noves carreres de l’àmbit de les arts. No ho veig gens clar. Una seria Mediador Artístic. Jo crec que això són màsters després d’un grau, però d’això, és clar, no en sé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació