Enric I. Canela

Només faig remetre-us a un article de Ricard Jiménez (Des de les golfes) en el que fa un severa crítica a l’ensenyament virtual de la UB i de la UAB.

Referint-se a la UB (al seu centre virtual IL-3) i la UAB diu: … i sembla que la UB tot i la seva aposta es quedarà enrere, i és que malauradament les dos universitats catalanes pal de paller abans, la UB i la UAB, no s’han adonat del pas de les Noves Tecnologies, la UB ho intenta, trobarà el seu lloc en el panorama virtual català? Així no, continguts és el que cal, més que grans edificis.

Llegiu la seva experiència personal.

4 respostes a “Fracàs de l’ensenyament virtual de la UB i la UAB?”

 1. a 25 maig 2008 a les 10:19 Eva

  El meu comentari a aquest article d’en Ricard Jiménez (l’he enviat al seu blog):
  “Crec que abans de criticar els continguts dels actuals cursos de l’IL3 hauríes de veure’ls. En el món de la formació virtual tot evoluciona molt ràpit. Així com els contingus del curs de postgrau que tu vas fer eren majoritàriament en pdf i els que eren en html eren en una primera versió de maqueta (ho se de primera ma), actualment els continguts es treballen en un format xml molt enriquidor, i s’ha de dir que l’equip de persones que treballen els materials formatius, és a dir, els continguts, són uns grans professionals que dónen molta qualitat a la formació.

  Per tant, et recomanaria que abans de donar les teves opinions criticant el que fan els altres, t’informesis bé. Jo se el que em dic, i a més a més, soc estudiant d’una llicenciatura de la UOC i d’un màster a la UB (a l’IL3).”

 2. a 25 maig 2008 a les 10:30 enriccanela

  Eva,
  M’ha agradat molt la teva resposta. Crec que tens raó. Des de què a finals dels 90 es van començar a fer experiments docents en xarxa fins a ara, les coses han canviat molt.
  Avui IL-3 té cursos molt ben elaborats. Conec alguns, no de postgrau i puc opinar poc, però si de formació complementària, lliure elecció, etc. Són bons.
  Per desconeixement he dit poc, per això agraeixo aquesta resposta. M’agrada fer respostes argumentades i em mancava informació. Només puc afegir que qui dirigeix avui IL-3, Ramon Alemany, em mereix tota la confiança i dubto que no es facin les coses bé.

 3. a 25 maig 2008 a les 3:08 ricard

  Gràcies els dos per traslladar el debat en aquest interesantissím bloc.

  Ricard

 4. a 25 maig 2008 a les 3:32 enriccanela

  Ricard,
  Sempre vaig seguint el que escrius. Avui el tema lligava amb el nucli dels interessos d’aquest bloc. Tenir comentaris de dos coneixedors del tema és un plaer.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació