Enric I. Canela

La notícia de dissabte (ABC, El País, El Periódico, La Razón, El Punt ) va ser el conjunt comentaris que va suscitar l’última estadística d l’INE: Estadística de l’Ensenyament Universitari a Espanya. Curs 2006/2007. Se n’han ocupat també Dic@pnet que deia que les matrícules en les universitats públiques espanyoles van descendir un 2,1% en el curs 2006-2007 respecte al curs precedent, mentre que l’alumnat es va incrementar un 3,0% en les privades. Per la seva banda, 3cat24.cat deia Les dones estudiants són majoria, un 54,4% del total. També les noves titulades superen en nombre els titulats i representen un 60% del total. Hi ha hagut un 1,6% menys d’alumnes matriculats a les universitats espanyoles en relació amb l’any anterior. També als estudis de doctorat el nombre d’estudiants ha disminuït per primer cop en 10 anys. Un 90% dels inscrits estudia a la universitat pública, però l’alumnat de les privades s’ha incrementat un 3%. La universitat amb més alumnes és la UNED. Pel que fa als estudis preferits, la llista l’encapçala la llicenciatura en Dret, seguida de Magisteri i Administració i Direcció d’Empreses. El Punt per la seva banda concretava a les universitats catalanes. Deia: El nombre d’alumnes matriculats a les universitats catalanes en el curs 2006/07 va disminuir un 3,6% respecte al curs anterior. On més es va notar aquest descens va ser en els centres de titularitat pública, que van reduir el nombre de matriculats en un 4,4%, respecte al curs 2005/06. Els centres privats, en canvi, van augmentar el nombre de matrícules en un 2,9%.

De fet si es tenen en compte els nombre absoluts, hi ha una pèrdua notable general i un molt petit increment a les universitats privades.

2 respostes a “Estadística de l’Ensenyament Universitari”

  1. a 27 maig 2008 a les 6:46 David

    Això havia de passar tard o d’hora. Si l’any 90 van néixer la meitat de persones que l’any 75 això necessàriament s’ha de notar a la universitat. I això no ha estat cap shock, sinó que se sabia des de fa molt de temps.

  2. a 27 maig 2008 a les 10:11 enriccanela

    ÉS que és una sorpresa. Havies d’haver vist fa uns quants anys quan uns responsables polítics d’aleshores van descobrir que havien nascut menys nens feia no sé quant anys. van encarregar un estudi per saber-ho.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació