Diario Médico publica una entrevista amb Fernando Albericio, director del Parc Científic de Barcelona de la UB. Diu Alberició que crear empreses dedicades a la recerca, fonamentalment biomèdica, és el principal objectiu pel qual es va crear el PCB. Després de sis anys de rodatge les empreses incubades en ell sobreviuen. L’any 2011 ocuparà 90.00 m2, ara en té 32.000. Toquem ferro, la UB no està per bromes.

Un altre article de Diario Médico parla de l’Unitat Mixta Pharmamar (Zeltia + PCB). La posa com a exemple de les unitats mixtes público-privades instal·lades al PCB. Realment penso que, a banda de les spin off,  la millor aposta del PCB són les unitats mixtes.

Un tercer article de Diario Médico parla de la Bioincubadora del PCB, un espai dedicat a la creació de noves empreses de base tecnològica i assessorament en la gestió empresarial per al desenvolupament i creixement inicial. Entre el 2007 i el 2010 es pretén acollir deu noves empreses.

Molt plans té el PCB i aquests articles permeten saber moltes coses d’ells.

Publica El Periódico que a partir del curs 2009-2010 un màster de 60 crèdits universitaris (unes 1.800 hores de dedicació) pel qual es desemborsaran uns 1.600 euros i al que solament podran optar els graduats (com es denominarà als futurs llicenciats) amb millors notes en el seu expedient acadèmic vindrà el lloc que ara ocupa el Curs d’Aptitud Pedagògica, el CAP. La raó és molt simple: la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa calcula que es podran oferir entre 1.000 i 1.500 places, una xifra que les universitats creuen que, en el millor dels casos, obligarà a descartar a la meitat dels aspirants a enrolar-se en ell.

El País parla de les titulacions que han rebut la benedicció de l’ANECA. Ja n’he parlat i no em repetiré.

A La Gaceta de los Negocios Ignacio Sánchez Cámara, catedràtic de Filosofia del Dret, escriu un tràgic article: La pèrdua de la universitat. Bé a dir que els canvis han conduït a la universitat a ser una espècia de ser un centre de formació professional. Un article apocalíptic.

La Vanguardia publica un article de Georgina Viala, directora de l’escola d’Idiomes del CIC. La tesi és que si cal que els titulats universitaris de les properes promocions han de saber anglès en acabar la carrera, cal començar a treballar. Diu que ensenyar anglès no es feina de la universitat, tota la raó.

La Vanguardia publica un article sobre el Ministeri de Sanitat i Consum actual. Què queda sense la recerca? El tema és que encara no se sap quina part de l’Institut de Salut Carlos III passa a dependre del Ministeri de Ciència i Innovació i quina es queda al Ministeri de Sanitat i Consum. A veure si d’una vegada ho formalitzen. Tota la recerca ha d’estar a Ciència i Innovació.

Expansión explica que la consultora Asesoria I+D+i ha anunciat que posarà en funcionament una unitat dedicada al finançament europeu. L’article presenta un gràfic de l’evolució i el retorn en els diferents programes Marc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació