Enric I. Canela

Llegeixo als Acords del Consell de Ministres d’avui que el s’han destinat 255 milions per finançar beques de formació, perfeccionament i mobilitat del professorat. Una bona notícia.

Concretament l’ampliació de continguts de la referència del Consell de Ministres diu:

El Consell de Ministres ha aprovat una inversió de 255,4 milions d’euros per tal que el Ministeri de Ciència i Innovació convoqui ajudes i beques de formació, perfeccionament i mobilitat del professorat en el període 2009-2013. La despesa aprovada suposa un increment de 139,7 milions d’euros respecte del crèdit inicial.

Amb l’acord subscrit avui s’autoritza al Departament a adquirir compromisos de despesa amb càrrec a exercicis futurs i, fins i tot, pagament de primes d’assegurances dels becaris.

L’autorització s’ha sol·licitat a causa que els calendaris de publicació de les convocatòries es veuen afectats pels calendaris acadèmics, per la qual cosa és necessari anticipar les següents convocatòries d’ajudes:

  • Ajudes per a beques i contractes en el marc de l’Estatut del Personal Investigador en formació, del programa de Formació de Professorat Universitari.
  • Ajudes per a recerca postdoctoral en centres estrangers, incloses les ajudes per a beques MEC/Fulbright i Càtedres “Príncep d’Astúries”.
  • Ajudes per a la mobilitat de professors d’universitat i investigadors espanyols i estrangers i ajudes per a la contractació de joves doctors estrangers en universitats i centres de recerca espanyols.
  • Ajudes dirigides a facilitar la mobilitat de professors visitants i d’estudiants en els estudis de doctorat que han obtingut la Menció de Qualitat per al curs acadèmic 2008/2009.
  • Ajudes de programes de cooperació bilateral i altres convocatòries per impulsar la formació complementària dels estudiants d’últims cursos titulats de totes les Universitats espanyoles, a través de pràctiques en empreses.

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació