J. L. González Quiros publica en La Gaceta de los Negocios un article en el qual assenyala que en los rànquings interncionals les universitats de Barcelona apareixen per davant de les de Madrid i diu que això té una causa: Mas-Colell. Tot i això, diu, manquen coses, cal millorar. M’amoïna una cosa, Mas-Colell no hi és, traieu conclusions.

AVUI, El País, ABC, Metro Directe, 3cat24.cat aprofitant el desplegament dels nous estudis adaptats al model deBolonya el govern català intentarà racionalitzar l’oferta universitària i extingir totes aquelles titulacions que, a primer curs, no tinguin més de 30 alumnes matriculats, llevat de casos excepcionals.

Segons l’esborrany del Mapa Universitari Català ja hi ha 24 titulacions que no continuaran, mentre que unes altres 66 no arriben al llindar dels 30 alumnes i, per tant, se n’ha de replantejar el futur. Finalment, el mapa també recull l’aparició de 68 noves titulacions, proposades per les universitats.

Entre les que desapareixen hi ha quatre filologies de la Universitat de Barcelona, francesa, italiana, portuguesa i gallega, filologia romànica de Girona, filologia francesa de Lleida i Informàtica de Vic. Hi ha casos, però, en què posar fi a la titulació no vol dir acabar amb els estudis ja que, per exemple, estadística de la UB i estadística de la UPC desapareixen per fusionar-se i donar pas a un grau interuniversitari conjunt, i el mateix podria passar amb les geologies de la UB i de la UAB.

La Comissionada d’Universitats repassava aquest matí les línies mestres de l’esborrany del Mapa Universitari de Catalunya, que encara té un llarg camí per recórrer abans no aconsegueixi el consens de les 11 universitats catalanes. On l’acord sembla més fàcil és en els títols de nova creació, com ara Fisioteràpia a la Universitat de Lleida, Odontologia a Vic, les medicines a la UIC, Girona i la Pompeu Fabra, o les quatre biologies especialitzades de la Universitat de Barcelona. Tots recullen, en principi, una àmplia demanda social i responen a estratègies de futur.

Canarias 7, Nueva España, La Voz de Galícia i La Opinion de Tenerife destacaven ahir que el Consell d’Universitats revisarà el procediment de verificació dels títols universitaris per clarificar els punts que puguin transmetre a les universitats sensació d’indefensió. Igualment es feien ressò, amb més o menys intensitat de les titulacions aprovades en el seu àmbit d’influència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació