Ahir La Plataforma per la Sobirania va fer el següent comunicat:

La Plataforma per la Sobirania

insta els governs català i espanyol a complir la llei i assumir sense retallades ni dilacions el model de finançament del nou Estatut de Catalunya

Tal i com hem expressat de forma continuada des de l’aprovació de l’actual Estatut de Catalunya, la Plataforma reclama que siguin respectats tots i cadascun dels seus articles. Aquest Estatut, aprovat per les cambres catalana i espanyola, i refrendat pel poble de Catalunya no pot ser esmenat, retallat o alentit en funció dels interessos polítics del govern espanyol.

Qualsevol iniciativa política que tingui com a objectiu el no compliment estricte de l’Estatut planteja un conflicte de la mateixa magnitud que planejaria una retallada o una sentència interpretativa per part del Tribunal Constitucional.

En aquest sentit volem expressar el nostre ple suport a la direcció de CiU i l’instem a no negociar cap aspecte d’un finançament que ja va ser objecte de negociació i d’acord en el marc del procés d’aprovació de l’Estatut de Catalunya.

Una vegada més, fem una crida a les formacions polítiques catalanes que es mouen entre el nacionalisme i l’independentismes –i de forma destacada Convergència i Esquerra- per tal que estableixin estratègies comunes sobre aquesta qüestió i no permetin cap alteració, retallada o disminució d’allò que estableix l’Estatut.

Finalment, volem recordar que les actuacions en contra de l’Estatut són atacs frontals i directes a la sobirania legislativa del Parlament de Catalunya i, per tant, ataquen les arrels mateixes del dret de decidir exercit de forma pacífica i democràtica pel poble de Catalunya.

Catalunya, 30 de maig de 2008

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació