- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La Vanguardia i els blocs

Enric I. Canela

Aquest matí he llegit un article a La Vanguardia que es titula Els blocs es consoliden com un nou motor del canvi social [2]. Més tard he tingut l’oportunitat de llegir un article de Miquel Duran, titulat Universitats, catalans: no rellevants per a La Vanguardia [3], revolució? referit a aquest mateix article. Jo crec que si que els blocs representen un canvi social, una revolució en l’àmbit de la comunicació entre persones amb punts de confluència en algun àmbit concret que d’altra forma no s’hauria produït, penso que els blocs permeten crear corrents d’opinió i, per què no? Permeten influir i fer campanyes.

Com el Miquel Duran trobo que l’article, d’un diari teòricament català, manca d’una referència a la bloquesfera catalana. En l’àmbit de la nostra llengua a crescut amb gran força i mereixia un comentari explícit.

Em fa reflexionar el comentari de Miquel Duran sobre la prevalença del comentari o article al bloc. La rellevància o no del que es diu, el temps que triga en oblidar-se el comentari, reflexió o notícia. La veritat és que el bloc té moltes funcions, des de posar en coneixement d’altres el que un ha recollit, fins fer una reflexió profunda sobre un tema o distribuir coneixement.

En aquest moment podem trobar de tot al la bloquesfera. Trobem notícies rellevants, comentaris de vivències personals que amb prou feines interessen al que les escriu, política, literatura científica, poesia, narracions, etc. M’agrada que sigui així, entre els blocs que llegeixo hi ha una mica de tot. Segurament entre tots estem creant alguna cosa nova.

I les universitats? Em sembla que a l’autora de la notícia l’interessa la universitat tant com a la majoria de la població, per això som on som.