El Mundo d’avui publica un article que titula “Adéu senyor llicenciat”. Lògicament es tracta d’un article sobre el començament dels nous títols, en algunes universitats, que donaran el títol de Grau i no el de Llicenciat, Diplomat, Enginyer (veurem), etc. L’article planteja uns quants problemes d ela reforma, problemes que són els que ens plantegem cada dia el professorat, com podem fer front a alguns dels objectius amb els recursos que tenim?

Público publica un article pro-Bolonya i comenta els avantatges que representa per als futurs titulats en el mercat global europeu. Està clar que l’article és exactament la contra als estudiants anti-Bolonya. Defensa exactament el contrari que aquests estudiants. Demana que s’acabi el cafè per tothom, matrícules cares i beques elevades per als estudiants bons.

AVUI publica una nota sobre un estudi que diu que el 47% dels alumnes copien als exàmens. Jo crec que si saben copiar saben espavilar-se. És una competència transversal pròpia de la reforma.

Cinco Días publica que un enginyer o llicenciat de Guipúzcoa guanya 18,7 euros per hora i un de Lleida 7,61 euros. Un treballador poc qualificat de Guipúzcoa guanya 10,99 euros, un de Huelva 9,45 o Granada 9,30. Sembla que algú pregunta per què hi ha crisi en les matriculacions d’enginyeria o ciències. Potser alguns empresaris tenen la resposta.

El Periódico publica un article sobre el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (UPF) on el 29,8% dels investigadors són estrangers

AVUI i VilaWeb publiquen que segons el Mapa bibliomètric d’Espanya: Biomedicina i Ciències de la Salut, els hospitals catalans són líders en recerca científica. És refereix al 1996-2004. No l’he trobat, l’únic que està disponible és de 1994-2002. esperarem a què aparegui a la xarxa. Podem llegir: L’Hospital Clínic de Barcelona és el centre sanitari català amb major nombre d’articles, amb 4.250 documents, seguit de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, amb 2.208; el de Sant Pau de Barcelona, amb 1.818; el Ramón y Cajal de Madrid, amb 1.726; i el 12 d’Octubre de Madrid, amb 1.713.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació