Diumenge La Vanguardia dedicava en el seu suplement un article al Portal del Coneixement. Explicava que el Portal del Coneixement és el projecte de coneixement més ambiciós del sud d’Europa. Està a la Zona sud del Campus de la Diagonal, projectat per la UB i la UPC. Diu que també hi participa l’Ajuntament. Tant de bo no sigui com sempre fent pagar a les universitats. A hores d’ara les apostes de l’Ajuntament de Barcelona pel coneixement són semblant a les meves per les danses de Nova Zelanda. En tot cas, val més creure en el projecte i treballar per tal que arribi a bon fi. Dubto que jo ja el pugui gaudir, molts diners i bastants anys,i som a Catalunya un dels països més lents en posar-se d’acord sobre els projectes i que més triga en executar-los. però si està a les meves mans hi ajudaré

Per si fos poc, el suplement de La Vanguardia publica un reportatge sobre el futur Campus Universitari de Llevant que s’aixecarà entre Barcelona i Sant Adrià, al costat del Fòrum. Un altre gran projecte que necessita una gran inversió.

El País de diumenge publicava un article que cal llegir amb atenció. Publica, El repte d’Oxford, i diu: les universitats europees han d’imitar el millor dels EUA per jugar a la superlliga. La clau de Bolonya dels canvis dels últims deu anys estan sota tot el que diu Timothy Garton. L’article acaba: La pregunta fonamental -podem nomenar-la la pregunta d’Oxford- en la que es basen totes les altres és aquesta: podem tenir a Europa justícia social a l’ensenyament superior i alhora unes universitats investigadores de primera categoria? O cal elegir? Aquest és l’autèntic repte, combinar tot això.

ABC publica diumenge: Avantatges i inconvenients de Bolonya. Opinions de rectors de universitats de Madrid.

ABC publicava que els estudiants han guanyat el primer assalt de Bolonya. El gran triomf és que la Universitat Complutense de Madrid hagi aturat el màster de Formació del Professorat. Què bé, amb un sistema educatiu tan bo. Es veu que el màster era car. Jo hagués lluitat pel preu. És curiós que totes les mogudes es facin en àmbits de lletres. Tema per als sociòlegs.

AVUI de diumenge publicava que la Universitat de Vic ha pactat amb el Govern el seu finançament. Cal recordar que aquesta universitat és privada, però amb una part important de finançament públic. Un complex sistema en que es fa un contracte programa i la Generalitat paga una important quantitat. El nou contracte – programa arribarà fins al 2010-2011.

I parlant dels darrers fet ocorreguts a la UAB, l’assalt a la Junta de la Facultat de Lletres, El Mundo recull el suport del conseller Huguet al rector de la UAB.

Mariano Barbacid a El Mundo: el científic que produeix guanya igual que el que no ho fa a Europa. Ho diu en una entrevista que publica aquest diari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació