Una bona notícia, Era Biotech, empresa tecnològica del parc Científic de Barcelona de la UB, continua creixent. Premsa se’n fa ressò (Expansión i 2 i 3).

La Razón publica avui un article en el que diu que la societat reclama més titulats universitaris. L’article és conseqüència de la reunió que van mantenir els presidents i secretaris dels consells socials de les universitats. Diuen  que manca col·laboració entre la universitat i l’empresa. No és, potser algú ho voldrà associar, un discurs que tingui res a veure amb la mercantilització ni altres bajanades a les que estem ja acostumats. La “societat” es va equivocar quan va prescindir de la Formació Professional i ara ho està pagant, s’han degradat, no acadèmicament sinó en el mercat de treball, els títols universitaris. Ara la gent opta per carreres més fàcils perquè l’esforç no dóna cap rendiment. Jo els suggeriria dues coses als presidents dels consells socials, la majoria homes o dones influents, que reclamin una FP digna i que fomentin que els salaris dels titulats s’adeqüin al que han de ser. La resta són discursos de sobretaula.

És cert que la universitat és degrada, me n’adono. La prova (ABC) la tinc amb el fet que el claustre de la Universitat Complutense de Madrid ha demanat al govern espanyol la suspensió del màster oficial que habilita per a ser professor d’ESO., batxillerat i FP i la revisió dels requisits del pla d’estudis (ahir en parlava en aquest bloc). Les bajanades que suporten la decisió les podeu llegir al diari. És avorrit reproduir-les. En tot cas fins ara tot s’ha fet tan bé que som líders en educació. Fer una carrera per dir tantes bestieses…

Casualment Cinco Días publica uns comentaris del premi Nobel d’economia Edmund Phelps, en els que diu que per tal que Espanya pugui tenir un lloc en les economies més innovadores cal que augmenti la participació pública en els sistemes d’R+D i que reformi el sistema educatiu. En aquest últim punt el deu haver assessorat el claustre de la Universitat Complutense de Madrid.

El Punt publica avui una entrevista amb Lluís Arola, exrector de la URV i copresident de la comissió del pacten Nacional per a la Recerca i la Innovació. Lluís Arola va fer una bona tasca a la URV i també a la comissió del PNRI. Feina difícil. Veurem si ara aquesta feina és d’utilitat. En qualsevol cas les opinions d’Arola són per llegir, l’entrevista és curta, i fer cas. El govern és clar.

La Gaceta de los Negocios explica que ICREA es va presentar a Madrid. Ho copiaran però posaran més diners.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació