La premsa d’avui (El Mundo, Expansión, Levante, ABC (i 2), Cinco Días, La Vanguardia) recull la notícia dels Premis Jaume I al que ja em vaig referir ahir en Èxit català en les Premis Jaume I.

I parlant de premis, El País publica avui un article sobre els premis Kavli. Ja n’havia parlat el dia 30 de maig a Els primers premis Kavli a la innovació.

El tema d ela Medicina, les noves facultats, i la negativa del Consell d’Universitats a algunes ha generat polèmica. Com que s’han vist afectades les de Madrid això ja és molt més greu. La premsa se’n fa ressò (El Mundo, Diario Medico). També en parla Redacción Médica.

El Economista publica una entrevista amb Salvador Ordóñez, rector de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i antic secretari d’Estat d’Universitats i Recerca. Tradicional quan estan a punt de començar els cursos d’estiu.

El Mundo publica una notícia que, com a mínim, la considero ambigua. Diu que Alemanya, França i el Regne Unit es desmarquen de Bolonya. En primer lloc, com bé indica al text, és tracta de Dret. El que no diu i jo penso, és que la diferència està en l’exercici de la professió. A Espanya no cal més que el títol, allà cal alguna cosa més.

El Mundo publica un article José Alberto Parejo Gámir, catedràtic de Política Econòmica de la Universitat CEU Cardenal Herrera. Parla de les implicacions pedagògiques de l’Espai Europeu d’Educació Superior.

El Mundo, al Jaulario, fa una dura crítica als responsables del nou ministeri de Ciència i Innovació i a l’ANECA. Diu que les universitats públiques han rebut un tracte de favor. Jo no conec els expedient, és clar, ni les raons, però tinc suficient experiència i coneixement per dir que moltes universitats privades no tenen el professorat acreditat suficient i que per les meves mans, en època anterior, han passat prou papers com saber que dic. Si s’ha fet això, per què a la Universitat Ramon Llull li han aprovat 8 títols? El que cou és que les universitats que “han rebut” són de Madrid. Diu també el comentari, nou sabia, que Juan Vázquez va rebutjar l’oferiment de ser director general d’Universitats. Doncs sense desmerèixer a Pètriz, és una llàstima.

Diario de Sevilla fa un comentari sobre la creació del grup que haurà d’estudiar el nou finançament universitari. També en parla El Periódico d’Aragó

Cinco Días pública un breu editorial sobre la importància de l’R+D.

Antoni Garrell ha publicat un article al seu bloc, Activar al màxim el talent, que havia publicat ahir a Diari de Sabadell. Un bon article, que fa referència a una conferència de Pere Monràs i que és difícil de resumir, cal llegir-ho.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació