Tradueixo de OCU:

L’estudi, que compara dades d’Alemanya, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Regne Unit, arriba a la conclusió que les connexions a Internet en el nostre país són més lentes i cares que en altres països del nostre entorn: perquè es facin una idea, un usuari espanyol paga a l’any per la seva connexió, de mitjana, uns 200 euros més que un internauta francès.

D’altra banda, encara que quatre de cada deu llars espanyols disposen d’una connexió a Internet, aquesta proporció està per sota de la mitjana europea, que es troba actualment en un 54%.

Aquesta situació pot explicar-se en part per la desigualtat dels usuaris davant l’accés a Internet: només uns privilegiats tenen accés a les xarxes de més d’un operador (i, en conseqüència, poden aprofitar els efectes de la competència), mentre que uns altres han de conformar-se amb la xarxa de Telefònica i els productes que revenen operadors alternatius. Un tercer grup ni tan sols pot accedir a la banda ampla. En vista d’això, la OCU demana a les autoritats que actuïn per a acabar amb la discriminació en l’accés a Internet d’un nombrós grup de consumidors i prenguin mesures eficaces per a reduir el preu final que han de pagar els consumidors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació