L’AVUI publica una carta d’uns lectors que lamenten que el seu fill, bon estudiant potser no pugui fer Publicitat i relacions Públiques perquè la nota que “demana” la UPF és molt alta i també que el preu a l’escola Superior de Relacions Públiques quadruplica el de la UPF. M’he permès enviar resposta a l’AVUI, espero la publiquin, explicant que és un problema d’oferta i demanda i que la UPF no demana res. També que l’ESRP és privada, a efectes legals, i no rep subvenció del pressupost de la generalitat per la qual cosa fixa el preu per cobrir les despeses. Altres cosa és cosa és si l’oferta pública a l’àrea de Barcelona és l’adequada.

Ahir en parlava, Oryzon Genomics augmenta capital. Avui ho comenta Expansión.

El País publica “Fem d ela Universitat un negoci”. És un article molt llarg d’aquest diari. Diu que la vinculació de les facultats al nou Ministeri de Ciència persegueix rendibilitzar la recerca. Es tracta d’un model que ja ha donat resultats a Andalusia i diversos països europeus. No és una visió nova. Un nombre important de països, entre els quals se sol citar al Regne Unit i Dinamarca, han recorregut ja un camí semblant, si bé cap sistema és extrapolable al 100%. En Espanya, va començar Andalusia, i més recentment, Extremadura, Aragó i Catalunya. Un article que defensa la relació universitat empresa i la creació d’empreses de base tecnològica. Res a veure amb privatitzar la universitat, però si aprofitar el capital intel·lectual de la universitat i els centres de recerca per situar-nos plenament en la societat del coneixement.

La Gaceta de los Negocios torna  mostrar la crua realitat. Catalunya perd en la Societat de la Informació. Un recent informe de la Universitat Rey Juan Carlos mostra que Madrid i Catalunya van per davant de la mitjana espanyola. A Madrid un 63,8 de les llars es connecten a Internet, han crescut un 13% en un any. A Catalunya ho fan un 56,2% hem crescut un 5,3%. Diuen que és cosa de la promoció que fa l’Ajuntament de Madrid. A Catalunya no la veig. A Barcelona…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació