La Gaceta de los Negocios, amb retard, informa avui que els hospitals catalans són líders en publicacions científiques i cites. Sempre va bé que et mantinguin a la premsa.

Expansión publica avui que el Parc Científic de Barcelona d la UB ha iniciat el segon programa de beques en col·laboració amb la UB i ESADE per fer pràctiques d’estiu a empreses biotecnològiques. S’ofereixen vuit places.

Expansión pública avui un article d’Eduard Vallory. Parla de l’aposta per l’excel·lència universitària. Ell és el director de la Barcelona Graduate School of Economics que presideix Andreu Mas-Colell. Parla dels rànquings universitaris i diu que serveixen per establir un criteri de qualitat, destriar i, encara més, incentiven a les universitats a la millora. Diu que les universitats americanes lideren gràcies als recursos públics i privats. També que Europa necessita canvis per recuperar la distància perduda. Oxford i Cambridge han iniciat programes per captar recursos privats perquè saben que sense aquests recursos no resistiran. Més coses. A molts punts d’Europa s’estan adonant de la importància de tenir institucions de primera línia.

ABC publica avui que “la pedrera” científica exigeix millores. Parla amb quatre joves investigadors, estan per sota dels mil euros mensuals. Manca inversió privada, manquen diners, inversió i recerca. Consideren que Espanya depèn massa dels diners públics i animen a les empreses a invertir en ciència, a crear laboratoris de recerca. Manquen donacions, mecenes…

ABC publica avui que Manel Balcells, el president de BioCat considera que a Catalunya manquen gestors especialitzats en Biotecnologia. Diu Balcells que podem tenir un investigador en biomedicina molt bo, però si no sap la part econòmica, necessitarem a algú que entengui d’això, de legislació de patents, de plans de negoci, etc. Per resoldre el problema estudien la possibilitat de finançar a través de Biocat la contractació de gestors i directius experts que ara treballen fora de Catalunya, estrangers o espanyols, perquè contribueixin amb la seva experiència a comandar amb bon rumb dels projectes de biomedicina i biotecnologia de la nostra comunitat. Queden per tancar el finançament d’aquests fitxatges, amb diners públics i privats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació