Enric I. Canela

L’espectacle anti-bolonya de la UAB ha continuat avui. Avui s’ha celebrat el consell de govern que havia d’aprovar les noves titulacions. S’ha celebrat a la Casa de la Convalescència de l’Hospital de Sant Pau. Entre protestes d’estudiants concentrats a for i uns grup assegut a fora, Mossos d’Esquadra desallotjant els que havien entrar a la sala, s’han aprovat els nous plans.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que convocava a la concentració de rebuig a la celebració del Consell de Govern, ha emès un comunicat demanant les dimissions de rector, d’un vicerector i del secretari general de la UAB. També demana la “paralització” dels nous plans d’estudi, la obertura d’un procés de diàleg i la inclusió de referèndums vinculants sobre les reformes que afecten l’àmbit universitari arreu dels Països Catalans.

VilaWeb també recull la notícia.

Hauré d’onrir una nova categoria al bloc que es tituli “ordre públic”.

5 respostes a “Una batalla més anti-bolonya a la UAB”

 1. a 10 juny 2008 a les 12:05 Joan Gil Oliveras

  Perquè no parles del Manifest a favor de la Universitat Pública del professorat i de l’ex-rector de la Pompeu?

 2. a 10 juny 2008 a les 12:06 Joan Gil Oliveras

  O aquest article: http://www.elpais.com/articulo/educacion/Bolonia/elpepusocedu/20080609elpepiedu_2/Tes

  Surten veus crítiques amb l’aplicació de Bolonya i no ho fas sortir.

 3. a 10 juny 2008 a les 6:39 enriccanela

  Joan,
  No sé a què et refereixes amb le manifest de l’ex-rector de la UPF. L’Enric Argullol? No he llegit res. Si ho hagués llegit ho hauria comentat. Si el tema al que et refereixes és el manifest últim en el que hi ha el rector de la UPC, l’he fet sortir i criticat a “Sofismes universitaris”
  http://www.enriccanela.cat/index.php/2008/06/06/sofismes-universitaris/
  Procuro treure tot el que em sembla significatiu, encara que no estigui d’acord. Clar que sempre opino. Procuro no amagar res, al contrari.
  Em sembla que només deus llegir els titulars perquè l’article de Carlos Berzosa al que em remets, el vaig comentar també ahir a:
  http://www.enriccanela.cat/index.php/2008/06/09/els-rectors-tambe-tenen-la-culpa/
  Comentava que jo tampoc estic d’acord amb moltes de les coses que es fan, però que malgrat això, no podem aturar Bolonya, erò que els rectors ara no es queixin quan van tenir l’oportunitat de fer que les coses fossin diferents.
  En fi. Procuro parlar de tots.

 4. a 10 juny 2008 a les 9:54 Isabel Benítez

  Me consta que efectivamente es así, Enric.
  Sin embargo, creo que además de un apartado de orden público se debería abrir otro acerca de cómo acelerar el ritmo institucional y saltarse las normas gratis.

  Bajo el pretexto maniqueo de que los estudiantes no quieren participar en la institución -extremo no generalizable a todas las asambleas y menos en los últimos tiempos- las elecciones de junta de facultad para la renovación de estudiantes han brillado por su ausencia.
  Los planes de estudio se han estado cocinando en comisiones emanadas de juntas no renovadas (por tanto, irregulares), corriendo y volando convocan renovación y constituyen las juntas- a veces cumpliendo el reglamento a veces no, como en el caso de Letras- teniendo como fechas estrella para la aprobación de los planes de estudio fechas tan participativas para los 40.000 estudiantes de la UAB como son julio y septiembre.
  El Claustro en la práctica ha dejado de existir y si ojeamos la cantidad de acuerdos que se están aprobando en el Consell de Govern por “asentimiento” desde hace años, creo que podemos empezar a pensar si realmente este órgano delibera o decide o simplemente tramita al Consell Social lo que una o dos mentes privilegiadas preparan.

  Para mí este es un indicio digno de analizarse junto con la política informativa de la UAB como institución, que también pagamos los estudiantes para informarnos no sólo para publicitarnos y hacer autobombo. En ningún medio escrito ni digital de la UAB hay constancia de la carga dels Mossos d’Esquadra del 4 de Marzo -excepto los comunicados de y en apoyo al Equipo de Gobierno-, de la huelga convocada por el PDI laboral (junto con los estudiantes) del 6 de Marzo, el adjunto del vicerector ha dimitido y nadie sabe cómo ha sido y bueno, la censura activa de los comunicados y escritos de las asambleas es más que notoria.
  Con decirle que la normativa de comunicaciones digitales la ha escrito y aplicado uno de los implicados directos en la carga contra los estudiantes del patio de letras, el sr. Rafael Grasa, ya se puede ver qué significan “tolerancia” y “valores de izquierda” y “libertad de expresión”.

  http://magno.uab.es/o-coordinacio-institucional/altres/comunicacio-interna.pdf

 5. a 10 juny 2008 a les 8:41 enriccanela

  Isabel,
  Amb tota sinceritat no conec si s’han seguit els terminis establerts per renovar les juntes de facultat a la UAB. Jo puc parlar de com s’ha fet allà on conec i s’han respectat les normes. En tot cas les dates venen donades per com s’ha gestat tot. Recorda la data en la que es va aprovar el decret i les dinàmiques internes d’una universitat gran i pública.
  La política informativa la desconec i òbviament he seguit els fets pels mitjans en paper i digitals que he ppogut agafar. També per alguns estudiants i companys de la UAB, de diferents llocs.
  No he percebut queixes en aquesta línia per part dels que he pogut parlar i si m’han dit que un petit grup és el que altera l’ordre. Ja dic que són informacions que m’han trasmés de paraula.
  El que si és normal és que la norma de comunicats estigui en mans d’un membre de l’equip de govern. El que no puc valorar és si ho fa bé o no.
  En tot cas em sap greu el que està passant.
  Dir no a Bolonya a Europa, bé o malament, és com dir que no volem semàfors a Barcelona. Som on som.
  El que caldria és aconseguir que es fes bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació