Ahir comentava a Ordesa al Parc Científic de Barcelona de la UB, el nou centre que obre el Grup Ordesa. Avui ho recull la premsa (Cinco Días, El Periódico, Negocio y Estilo de Vida) en petites notes. Una notícia que jo li dono més importància que la premsa.

Com cada any hi ha molts articles sobre la Selectivitat, no em motiven gaire. Però és destacable el de La Vangurdia que parla de l’exercici que ahir van plantejar a Llengua Castellana. L’opinió sobre el sistema educatiu. Un text sobre l’Informe PISA 2006. Dic interessant per que sembla que els estudiants entrevistats van deixar el sistema educatiu bastant malament. Valdria la pena processar les respostes. Deu ser una bona mostra del que pensen els estudiants que surten d la secundària. Estaria bé que el departament d’Educació pagués per fer l’anàlisi dels texts.

El Mundo dedica un espai a parlar de l’enfrontament dels estudiants amb l’equip rectoral al consell de govern. Ja n’he parlat a Una batalla més anti-bolonya a la UAB.

El Mundo fa un article sobre “El curs que l’adaptació a l’espai europeu va sembrar el caos”. Un petit balanç de queixes i manca d’adaptació dels plans d’estudi de les enginyeries i la Medicina. A l’article que segueix planteja a la Conferencia de Rector de les Universitats Espanyoles, a la Federació de Catedràtics i a l’Associació d’Estudiants les següents qüestions: 1) Quin balanç general fa del curs acadèmic? Quin considera que ha estat el principal assoliment per a la comunitat universitària? 3) Que s’hauria d’haver gestionat d’altra forma o no s’hauria d’haver fet? I Quins són els principals reptes per al proper curs? La valoració no és gaire positiva, la millor la dels rectors, la pitjor la dls catedràtics. Curiós, no?

L’article de reflexió a El Mundo tracta del descens d’estudiants universitaris. Una anàlisi que no comparteixo. Gairebé al final diu que el creixent desinterès per la universitat radica probablement en el fet que la pròpia institució no està oferint un projecte que resulti atractiu per als joves. Jo em pregunto si és això o és que el que no resulta atractiu és el futur que depara haver dedicat més de quatre anys a fer una carrera universitària. Què està oferint la societat? La crítica fàcil a la universitat, que també és de caire polític no és encertada. Amb això no trec culpa a la universitat per no haver-se sabut reformar malgrat tants polítics incompetents.

La Vanguardia publica un article de Salvador Cardús. Com sempre un bon article. Parla de l’educació. Segons Cardús s’educa per a la desconfiança. Greu. Jo en el meu petit espai, intento el contrari.

El Mundo, en el seu Jaulario, fa un article de doble tall. Una dura crítica al no res, amb amables paraules als responsables. Tanca el curs i espera que tot canviï aviat.

Expansión (i 2)publica una conversa amb Cristina Garmendia. Oberta. Volem talent sigui de la nacionalitat que sigui. Per aconseguir els 50.000 professional que diu que manquen. El problema és que cal obrir-se. El sistema espanyol és tancat. A l’entrevista confirma l’augment salarial promès pel govern espanyol per als joves investigadors. Cal afanyar-se, és un clam. Esperem que aviat s’acostin al salari més baix del personal que dóna suport als departaments universitaris. Arribar no hi arribaran. Clar que el president del govern espanyol no acostuma a fer el que promet, esperem que la ministra li faci complir el compromís.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació