Enric I. Canela

Llegeixo a cnnplus  que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha anunciat avui dilluns al Congrés dels Diputats que remetrà a aquesta cambra en el primer semestre de 2009 una nova llei de Ciència. Ho ha comunicat en la seva primera compareixença des del seu nomenament davant el Congrés per explicar les línies de treball del seu Departament.

Ha dit que un grup d’experts començarà a treballar de forma immediata amb el Ministeri en l’elaboració del projecte de Llei. Entre els seus membres contarà, entre d’altres, amb persones que han tingut responsabilitats de gestió de la R+D i en els diferents governs de la Democràcia.

Entre els objectius de la futura llei estaran la coordinació dels Organismes Públics de recerca; la definició d’una trajectòria investigadora; la creació de l’Agència Estatal de Finançament, Avaluació i Prospectiva de la Recerca Científica i Tècnica; la coordinació i col·laboració de l’Administració General de l’Estat amb la resta d’agents; l’eliminació de les barreres que dificulten la R+D+i a Espanya; la internacionalització del sistema; i la creació de noves estructures que facilitin la transferència de coneixement.

La minstra de Ciència i Innovació ha declarat, a més, que la nova llei modificarà altres lleis com les de Subvencions, Incompatibilitats, Mecenatge i Estrangeria. Garmendia ha justificat que aquestes lleis dificulten el desenvolupament de la R+D+i.

Per altra banda, Cristina Garmendia s’ha compromès a cercar un pacte per la Ciència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació