Com no podia ser altrament la premsa d’avui comenta i valora la compareixença d’ahir de la ministra Cristina Garmendia al Congrés dels Diputats. Cada diari destaca alguna cosa diferent segons la seva ideologia. ABC (i 2) cita que la ministra va dir que l’esforç del govern en el procés de Bolonya no ha estat òptim. És una manera de dir-ho. S’ha fet fatal, però no és culpa d’aquest equip, ve de lluny. Expansión destaca l’augment d’inversió previst per a universitats. El País indica que la ministra promet als científics més sou i menys burocràcia. Negocio y Estilo de Vida, ABC, El Mundo, Cinco Días, El Economista i Público que Garmendia anuncia una nova Llei de la Ciència per impulsar l’R+D que arribarà al Congrés al primer semestre del 2009. La Vanguardia i Cinco Días que el CDTI dependrà de Ciència i Innovació per simplificar tots els ajuts i donar seguretat jurídica. No comento gaire més perquè ahir ja vaig dir algunes coses a Cristina Garmendia, una valoració personal de la seva compareixença al Congrés, i penso escriure més sobre alguns punts concrets conforme els vagi paint. Com dia ahir, m’agrada. Aquest matí he rellegit tranquil·lament el discurs i si fa el que diu, excel·lent.

Público escriu que el secretari d’Estat de Recerca diu que els científics hem d’informar més a la societat sobre la recerca biomèdica.

ABC i El Mundo publiquen el vist-i-plau a un la Facultat de Medicina de la Universitat Europea de Madrid i la negativa a la Universitat Alfonso X El Sabio i a la Universitat Francisco de Vitoria.

Molt interessant l’article de César Nombela a ABC que explica que el govern francès dedica 500 milions d’euros a sis universitats., 500 a cadascuna. Quatre més podrien aconseguir també aquesta xifra de diners. Els diners són per a la reforma de llurs infraestructures i aconseguir que es col·loquin en els rànquings de les millors universitats. Però llegiu l’original, la cosa té interès. Tanta afecció secular dels espanyols en copiar a França, aquesta si que és una oportunitat.

El Punt parla del Llibre Blanc de l’ACUP. Es tracta d’un editorial. Bé, res destacable, però el que és important é que parlin de les universitats i de la recerca, quan més millor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació