20 minutos i Expansión publiquen que aviat 7.000 estudiants de la UPC i de la UB ocuparan el Campus del Besós. De fet compartiran un edifici dedicat a l’R+D en energia. La UB poc més farà allà.

Ahir escrivia a Filosofia a favor de l’ensenyament de la Filosofia i les Matemàtiques. Avui llegeixo a El Economista que el rector de la Universitat Politècnica de València diu en una entrevista que a la secundària s’haurien d’estudiar més Matemàtiques. A banda d’això, l’entrevista té interès, la UPV és una de les millors universitats de l’Estat en tot allò que té a veure amb la transferència de coneixement.

El Mundo (2, 3, 4, 5, i 6) dedica ampli espai als postgraus adaptats al sistema europeu. Pur màrqueting, parla d’escoles de negocis i altres coses. Personalment penso que fomentar que els estudiants que acaben la llicenciatura facin un màster (com no sigui per fer el doctorat) és un error i també que qui els incentiva els està enganyant. Els estudiants quan acaben no han de superespecialitzar-se sense saber que faran després. Universitats que volen tenir estudiants per mantenir uns estudis amb poca demanda indueixen als estudiants a matricular-se. El postgrau de Bolonya va darrera del grau, no de la llicenciatura.

La presentació de l’Informe 2008 d ela Fundació COTEC, que presideix el rei i dirigeix Juan Mulet i al que m’he referit abans a Cristina Garmendia a COTEC 2008 ha estat avui notícia (ABC i 2, La Razón, El País, El Mundo, El Economista). Les empreses dediquen 16.000 milions d’euros a la innovació però això no es reflecteix en més productivitat (de fet cada vegada pitjor). Diu Mulet que la innovació creix per sobre de la mitjana europea però no arriba als valors mitjans europeus quan a volum. Els seus efectes no es noten en l’economia. L’Estat ja ha arribat a l’1,2% del PIB, del 1995 al 2006 ha crescut un 50%, però és la meitat del de França o Alemanya. Cristina Garmendia per la seva banda va dir que l’any 2015 Espanya ha d’estar entre els primers 10 països, hi ha feina.

Expansión explica que el 40% del valor afegit d ela indústria correspon als laboratoris farmacèutics.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació