Català a la universitat


Enric I. Canela

La considero la notícia del dia, la podeu llegir a l’AVUI on la podeu completar. Diu:

Els professors universitaris contractats temporalment, i aquells de nou accés, pertanyents a les universitats catalanes hauran d’acreditar el nivell C de català per ser contractats de manera permanent, segons ha acordat en un conveni la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) aquesta setmana.

És l’aplicació de la Llei d’Universitats de Catalunya (LUC), de l’any 2003, i que només l’acomplia la UB des de fa un any. Ja era hora que el conjunt del sistema universitari públic complís la LUC. Ara sortiran els que diuen que així no ens internacionalitzarem, etc. Classes en català, visitants en anglès, qui vol s’expressa en espanyol. L’únic que cal és avisar en quina llengua es farà la classe, amb temps, com marca la normativa, i no variar vingui qui vingui. Seguretat jurídica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació