Enric I. Canela

Demà a la Facultat de Biologia de la UB es presenten a aprovació els plans d’estudi dels graus adaptats a Bolonya. Seran: Biologia, Bioquímica, Biotecnologia, Ciències Biomèdiques i Ciències Ambientals. Després, el mes vinent, si s’aproven demà, aniran a aprovació al Consell de Govern de la UB. Haurem acabat un procés que ens ha tingut ocupats i amargats omplint fitxes amb coses que no hauríem d’haver posat. Algunes que ratllen amb l’absurd. Una norma feixuga que obliga a enviar els documents, electrònicament, a l’ANECA per tal que “verifiqui” els plans. Després el Consell d’Universitat els haurà d’aprovar.

Com he dit altres vegades un flagrant incompliment del que es va acordar en el pacte que va permetre la votació favorable a la modificació de la LOU per part de Convergència i Unió. Verificar, en aquell pacte, no volia dir aquest suplici en el que l’ANECA ha de comprovar aspectes que pertanyen a l’autonomia de les universitats i a les de la Generalitat de Catalunya. Cristina Garmendia es va comprometre davant del Congrés dels Diputats a revisar aquest procés i en les seves respostes a les interpel·lacions dels diputats a respectar exquisidament les competències autonòmiques. Esperem el canvi, encara que per alguns ja serà inaplicable. No ens estalviarà l’enorme i estúpida pèrdua de temps que hem sofert.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació