Cada dia es menja pitjor


Enric I. Canela

La Nutrició m’interessa molt, de fet les meves classes són de Bioquímica de la Nutrició i una de les coses que sempre discuteixo amb els meus estudiants és si els complements alimentosos són o no necessaris.

Mai no m’agrada pontificar sobre res i els adverteixo que sempre depèn d’algunes variables, personals i de la qualitat dels aliments, si tenen o no els micronutrients (vitamines i minerals) suficients.

Els adverteixo que la qualitat dels sòls és important i que sovint la sobreexplotació condueix a aliments empobrits en micronutrients.

El diari AVUI ens ha obsequiat amb una notícia de portada que diu: Fruita i verdura amb la meitat de nutrients que fa vint anys. La notícia comenta un estudi recent fet a Suïssa mostra que moltes verdures i fruites han perdut la meitat o més dels seus nutrients en els darrers vint anys.

M’agradaria que aquest comentari servís perquè alguns dels que em llegiu féssiu alguna reflexió. La qualitat de vida depèn i molt d’un bon estatus de micronutrients.

2 respostes a “Cada dia es menja pitjor”

  1. a 03 jul. 2008 a les 5:11 Iñaki

    molt interessant, gràcies pel link

  2. a 03 jul. 2008 a les 6:35 enriccanela

    Iñaki,
    El tema és bastant seriós. L’estudi és d’un grup que defensa l’alimentació rogànica, però amb tot cas, sense valorar el grau de dèficit les coses van molt per aquí. Fa 70 anys es podia viure, malament, amb pa, ara no.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació