Enric I. Canela

Ivan Serrano va escriure fa uns dies un text de reflexió que titulava Catalunya-regió vs. Catalunya-estat. La seva tesi (i mai millor dit) és que Catalunya està en una situació inestable i acabarà tendint cap a un o altre de dos models: la Catalunya-regió i la Catalunya-estat.

Com bé diu Ivan Serrano l’objectiu del nacionalisme català contemporani és la construcció del projecte polític de la Catalunya – estat. I jo afegeixo que en la dinàmica de model cal parlar dels processos irreversibles. Petites pertorbacions fan que el sistema es decanti cap un o altre model. Res no és menyspreable, petites coses, el nostre dia a dia, poden fer que caiguem cap a la banda Catalunya – estat, però és la nostra feina de cada dia. Cal estar atents, cada dia els nostres competidors, els que volen que cauguem cap al model Catalunya – regió fan petites coses per guanyar la batalla.

Però llegiu l’original, sempre és millor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació