Reformar la universitat


Enric I. Canela

Joaquim Coello, president del Consell Social de la UB, sense signar com a tal, ha escrit un article a El Punt: El govern, modernitzador?, que encapçala:

El govern socialista espanyol ha dut a terme una profunda modernització social, però han quedat àmplies zones de la funció pública que no han estat reformades. La universitat, la justícia i les infraestructures són assignatures pendents.

En un paràgraf podem llegir:

La universitat no ha superat els tics i les modes dels anys seixanta i la pretesa i necessària autonomia universitària ha derivat més cap a l’endogàmia i l’assemblearisme, que cap a l’eficàcia i el lideratge social. L’elecció del rector pels professors, alumnes i personal administratiu, la confusió entre el que han de ser els fòrums de debat d’idees consubstancials amb la universitat i els òrgans de gestió juntament amb el caràcter funcionarial de la major part del personal recercador i sobretot docent han conduït a una universitat poc eficient i massa rígida malgrat la intel·ligència i capacitat de generació d’idees i de ciència que té la majoria del seu personal professional.

Aquesta vegada estic bastant d’acord amb el que diu Coello, potser exagera alguna cosa, però s’ha d’abordar la reforma. Amb la Llei de Modificació de la LOU aprovada fa una mica més d’un any es va perdre una oportunitat, massa por a fer les coses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació