Enric I. Canela

Llegeixo que després de l’Assemblea General de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) que va celebrar-se la setmana passada a la Universitat de La Rioja, el president de la CRUE, Ángel Gabilondo, va demanar al Govern de l’Estat que no ajorni més el debat sobre el finançament del sistema universitari espanyol i que les “retallades” que exigeixi la crisi econòmica no es facin en aquest àmbit. Per a ell, posar sobre la taula l’assumpte del finançament és ara més urgent encara per l’enorme esforç de transformació que les universitats estan portant a terme per a adaptar-se a l’espai europeu, i cal un senyal inequívoc que la societat cregui en aquests canvis. Aquest senyal ha de figurar en els pressupostos.

Gabilondo també va dir que els rectors volen que se’ls exigeixi donar compte públic d’aquests recursos, però cal analitzar el sistema de finançament universitari, perquè quan es diu que no hi ha cap universitat espanyola entre les 100 millors del món no es posa al costat el pressupost de cadascuna. Pensen el rectors que si s’ha creat un ministeri, haurà de tenir conseqüències evidents en els pressupostos.

Estic segur que el tema no s’ajornarà.

2 respostes a “El finançament de la universitat pública”

  1. a 07 jul. 2008 a les 8:01 Maiol Sanaüja

    Bona vesprada des d’El Caire, Egipte.

    Canvia l’enllaç pel nou: http://www.maiol.cat

    Una abraçada^^

  2. a 07 jul. 2008 a les 8:23 enriccanela

    Fet. Que vagi molt bé per aquestes llunyanes terres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació