ICREA Acadèmia


Enric I. Canela

El País i La Vanguardia publicaven ahir un article dedicat a l’ICREA Acadèmia.

ICREA acaba de presentar un nou programa, ICREA Acadèmica, un premi dirigit a professors universitaris sèniors. L’objectiu del premi és reconèixer la labor del professorat com a acadèmics i investigadors, i retenir el seu talent. Evitar que es marxin fora de Catalunya.

El programa el van presentar Blanca Palmada, comissionada d’Universitats i Recerca, i Jaume Bertranpetit, director de ICREA. El programa s’iniciarà en 2009. Fins a 2013, s’atorgaran un total de 160 premis (entre 30 i 40 cada any). Els candidats seran seleccionats per un comitè d’avaluació internacional, que tindrà en compte els seus mèrits durant els últims cinc anys, així com els seus projectes futurs. Els premiats rebran 25.000 euros a títol personal. Altres 20.000 aniran a parar a la Universitat on treballin, que haurà de gestionar els diners per a facilitar a l’investigador els recursos necessaris per a continuar amb la seva labor, bé per a pagar els honoraris d’altre professor suplent, materials o altres necessitats.

Miquel Duran en parlava ahir. Lloava que s’incentivi la recerca però lamentava que ICREA hagi anat massa als centres de recerca i poc a les universitats.

Tinc ganes de llegir la lletra petita i veure quines opcions reals tenim les universitats. De moment nomes puc dir que: Benvingut.

4 respostes a “ICREA Acadèmia”

 1. a 08 jul. 2008 a les 9:35 Iñaki

  Hola Enric,

  que ICREA hagi anar sobre tot als centres de recerca es mes aviat culpa de les universitats, que no ofereixen les mateixes condicions als investigadors.

 2. a 08 jul. 2008 a les 9:49 elies115

  Pinta molt bé, això. Una bona notícia!

  Pel que fa als ICREA, bé, d’alguna manera també s’ha convertit, com el tema Ramon y Cajal, en un indicador de l’atractiu investigador de les universitats…

 3. a 08 jul. 2008 a les 10:44 enriccanela

  Iñaki,
  Tens raó, manquen espais i condicions. Jo tindria dificultats per encabir un ICREA. Ara bé, si donen ICREA Acadèmia és una altra cosa.

 4. a 08 jul. 2008 a les 10:47 enriccanela

  Elies,
  El problema, com li deia a l´Iñaki, s´ha de poder disposar de condicions adequades. Tenim un sistema, saturat en alguns aspectes, que cal repensar.
  En rot cas una bona notícia

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació