Enric I. Canela

La setmana passada es va fer públic el tercer Informe INNOVACEF, INNOVACEF 2008, que té com a objectiu conèixer la situació general dels joves investigadors espanyols, donar suport a les seves demandes i necessitats, així com contribuir a millorar el sistema d’R+D+i. espanyol. L’informe ha estat realitzat pel CEF en col·laboració amb la Federació de Joves Investigadors/Precaris i ha comptat amb la cooperació del Sistema Espanyol de Comunicació per a Investigadors en l’Exterior (RedIEX). Fa un any, en relació a l’Informe INNOVACEF 2007, ja vaig publicar Economia i joves investigadors

Els aspectes més destacats es poden llegir al web del CEF, en una notícia que titula: Els científics espanyols treballen en millors condicions a l’estranger. També publica el mateix Educaweb. També diu que Galícia, Catalunya i València són les comunitats preferides pels investigadors, mentre que trien Suïssa, Regne Unit i Estats Units per anar a fora.

La premsa li ha prestat força atenció (ABC, Educaweb, Baquia, Gaceta.es, Diariodecadiz.es, Expansión, Cinco Días). Hi ha comentaris més o menys polititzats, però les principals conclusions no són gaire favorables al sistema espanyol. Segurament és un informe que l’equip de Cristina Garmendia, seriosament compromès en millorar és sistema d’R+D de l’Estat li prestarà tota l’atenció. Cal llegir el document. Només són 57 pàgines.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació