Enric I. Canela

Llegeixo a El País que ja s’ha convocat el comitè d’experts que ha d’elaborar la futura Llei de la Ciència, l’espanyola, que atès el model de finançament que tenim, és finalment la que ens dóna els diners per a la recerca.

En sis mesos tindrem esborrany.

Vista la llista d’experts, no els conec a tots però si a uns quants, hi ha més que m’agraden que no al contrari. Certament em sobra algun, però … Cal esperar que les coses es facin bé. Disposar de bons assessors no és una condició suficient, però si necessària.

Els experts:

María José Alonso, Claudio Aranzadi, Enric Banda, Avelino Corma, José Luis de Miguel, José Domínguez, Carmen Eibe, Txomin García, Josefina Gómez, Philippe Laredo, Gonzalo León, Francisco Marcellán, Francisco Marín, José Luis Martínez, Andréu Mas Colell, Joan Massagué, José Massaguer, Emilio Méndez, Juan Mulet, Carmen Muñoz, Emilio Muñoz, José María Palacios, Juan Rojo, Luis Sanz i Jesús Sebastián.

Aquesta llista ha provocat la queixa de Margarita Salas, gran investigadora que podria haver estat, per sexista. Se m’acut que algun d’aquests científics podria haver estat substituït per alguna de les excel·lents científiques que hi ha a l’Estat, però qualsevol llista hauria estat criticada. Com deia abans hi ha més que m’inspiren confiança que desconfiança. Només llegir que està Andreu Mas-Colell anima a qualsevol.

Poitiu: Cristina Garmendia vol acomplir els seus compromisos. Un vot de confiança.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació