Enric I. Canela

Avui El País ha publicat un reportatge – declaració del secretari d’Estats d’Universitats. L’article el titulen Megacampus contra la crisi. En aquest article es parla del Pla estratègic Universitat 2015 no és un pla com els habituals. Tracta de relacionar la recerca i els seus resultats amb altres projectes. Els megacampus no són ni universitats ni associacions d’universitats, són, seran grans espais amb universitats o parts d’aquestes, instituts de recerca, centres tecnològics, organismes públics de recerca, institucions de excel·lència de las comunitats autònomes (com els hospitals). Rubiralta ho aclareix perfectament a l’entrevista.

El govern espanyol vol que 10 universitats es col·loquin entre les 100 primeres d’Europa.

La creació dels megacampus comptarà amb el suport del ministeri de l’Habitatge per instal·lar residències. En aquesta legislatura es posaran 1.000 milions d’euros. Tot això va lligat al Pla de Finançament acordat ara fa més d’un any al Consell de Coordinació Universitària. Això no permetrà arribar a l’1,5% del PIB destinat a la universitat acordat aleshores. Ara s’està al 1,22% del PIB.

Rubiralta no oblida les beques i els ajuts a la mobilitat.

Un intel·ligent plantejament. Paga la pena llegir l’article. Jo penso, el Portal del Coneixement, format per una part de la UB i altra de la UPC, amb centres, com el PCB, i residències, futures, pot molt bé ser un  megacampus. O el campus de Bellvitge amb tot l’entorn hospitalari i els centres de recerca que allà creixen. Somio? No crec. Si Solbes no frena a l’equip de Ciència i Innovació, serà.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació