Enric I. Canela

Bon article de Mercè Beltran a La Vanguardia que analitza la desafecció a la ciència que tenen els estudiants de secundària. Desafecció en sentit que cada vegada n’hi ha menys que triïn carreres de ciència o de tecnologia. Repassa el problema i recull l’opinió del departament d’educació que reconeix que les causes estan a la secundària. L’article parla també de les activitats que realitza el Parc Científic de la UB per divulgar la ciència entre les estudiants. L’article l’acompanya un altre que explica que 36 estudiants passaran l’estiu al PCB. Jo vaig tenir l’oportunitat a final de l’estiu passat d’assessorar una noia que feia el segon curs i havia estat al PCB. Els resultats van ser brillants. Aquesta estudiant va fer el mes passat el I tu? Per iniciar-se en la Bioquímica i si tot va bé, amb els canvis que s’albiren per l’adaptació a Bolonya, aviat farà aquesta carrera. Hem de fer coses per fomentar les vocacions científiques. Jo ja estic ruminat algunes iniciatives, però em manquen mitjans. Els professors tenim poques eines.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació