Enric I. Canela

L’aprovació de la proposta de Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació que va fer el govern ahir i al que em vaig referir en El Pacte no pactat, ha merescut comentaris de la premsa.

Mercè Beltran a La Vanguardia destaca que el Govern aspira a augmentar un 37% la despesa en recerca fins el 2012, la qual cosa representa passar de l’1,67% al 2,30% del PIB en quatre anys.

Expansión destaca que l’escenari establert preveu que la inversió total en R+D se situï en 16.204 milions al 2020, més de quatre vegades la despesa actual, de 3.482. Per a això, es pretén que l’Administració Pública protagonitzi la inversió durant els primers anys i impulsi la despesa privada en R+D, que hauria de tenir més pes en els darrers anys del pla. Al finalitzar aquest període, es pretén que la inversió pública assumeixi una tercera part i la inversió privada, la resta.

Hi més cites (La Vanguardia, AVUI, El Periódico, El País, Expansión, El Mundo)

M’he llegit un document del 9 de juliol amb un cert detall. Globalment està bé, però al meu parer està verd. Jo no crec que això es pugui aprovar per l’oposició sense una seriosa negociació, més que res per no deixar tants compromisos en, diem, una espècie de “brindis al sol”. També seria convenient que contractessin a algú que sabés escriure i emprar les paraules amb propietat. Em sembla que el Govern s’hauria d’haver esmerat una mica en polir les coses. I no ho dic pels redactors científics sinó per alguns altres que han de vetllar per la qualitat de les coses que fa el Govern de Catalunya. La feina ben feta no té fronteres. La feina mal feta no té futur. Ho recordeu.

4 respostes a “El Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació als mitjans”

 1. a 17 jul. 2008 a les 10:34 Tonet

  Enric, enhorabona pel bloc.
  Aquest document del 9 de juliol, podríeu indicar de quin es tracta?

 2. a 17 jul. 2008 a les 3:21 enriccanela

  Hola,
  Moltes gràcies. No puc perquè no està a la xarxa. Me l’han passat. El document de Bases, que si és públic i està al web, però aquest que deixa de ser un document de bases, sembla que en part l’han esgarrat. Aquell el va fer un comitè d’experts i aquest deu ser fet pel govern.

 3. a 18 jul. 2008 a les 9:55 ramon

  Tota la informació no és la que hi ha a la web del DIUE?
  L’adreça-> http://www.gencat.cat/diue/departament/pnri/index.html,
  al Consell Executiu varen aprovar un resum, sembla, però entenc que el que es posa a “pactar” és el document de bases que figura a aquesta adreça

 4. a 18 jul. 2008 a les 11:45 enriccanela

  Ramon,
  No ho sé, el que hi ha a aquesta adreça ja ho vaig veure, de fet tinc els documents editats i estan força més ben estructurats i redactats que el resum de 9 de juliol que he llegit, tampoc sé si el que van aprovar és aquest o no.
  El que si et puc dir que és un pas endarrere, errades de redacció. Hi ha moltes coses que es posen inconcretes, brindis al sol. Crec que no pot sortir un document del govern, ni que sigui de treball, amb errades.
  No estic en contra de la filosofia, naturalment, i penso que la feina que s’ha fet es bona però els pactes han de ser concrets. Si es fan concrets i bé, els compromisos seran molt més valuosos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació