Enric I. Canela

La Vanguardia del divendres alertava que la demanda de carreres de Ciències Experimental i de Tecnologia segueix disminuint, amb alguna excepció. El Comissionat per a Universitats i Recerca vol endegar una estratègia per invertir la tendència, però sembla que trigarà a donar resultats.

Hi ha dos problemes, la secundària i els salaris del mercat. Clar que sempre es pot fer una sèrie a TV3 que es titulés El Químic.

Un altre aspecte que analitza La Vanguardia és el fet que el 17,3% d’estudiants de nou accés no provindran del districte català. Un desastre de sistema d’accés afavoreix això. Si fem el balanç dels que entren i surten segur que paguem nosaltres una vegada més. Tenir el districte obert és inevitable, però cal canviar el model d’accés i el mètode de pagament de les matrícules. Subvenció directa a l’estudiant de la comunitat autònoma per a la matrícula i que pagui on vagi. I fora les proves de selectivitat, però això va contra la filosofia espanyola: les oposicions, les desfilades militars, les processons i les curses de braus agraden.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació