El Govern ha aprovat avui la constitució del Consorci BioPol, una xarxa de recerca biomèdica formada per hospitals, universitats i centres de recerca. El Consorci BioPol està format, per part del Govern, pels Departaments de Salut, Innovació, Universitats i Empresa, i Economia i Finances. També en formen part l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Universitat de Barcelona i la Fundació privada BioRegió de Catalunya.

L’eix central de BioPol seran l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Duran i Reynals i el campus de la Universitat de Barcelona a Bellvitge, amb els seus centres de recerca, aglutinats en l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

El centre formarà part del Parc Científic de la Salut de l’Hospitalet i s’ubicarà en un complex a l’entorn de la Gran Via. El Parc, que es posarà en marxa el 2015, tindrà quatre pols d’activitat: el sanitari, l’universitari, un tercer dedicat a la recerca i a la recerca en biomedicina, i un quart amb empreses especialitzades en biotecnologia.

Amb aquest projecte es potenciarà la recerca biomèdica, la transferència de coneixement i la innovació a Catalunya, alhora que s’impulsarà la creació de noves empreses i activitats econòmiques. A més, es busca atraure altres companyies del sector farmacèutic i biotecnològic de fora de Catalunya.

El primer pas per a la constitució del Biopol es va donar el passat 10 d’octubre de 2006, amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Universitat de Barcelona i la Comissió Executiva de la Bioregió de Catalunya per crear el Consorci BioPol de l’Hospitalet de Llobregat i el Parc Científic de la Salut d’aquesta ciutat, que s’emmarquen en el Pla Estratègic de la Bioregió de Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació