El Govern invertirà 16.134.000 euros fins al 2015 per promoure la connectivitat de més de 40 polígons industrials mitjançant fibra òptica. Avui ha aprovat aquesta inversió, que s’emmarca en el projecte de Banda Ampla Industrial que promou la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques.

El projecte Banda Ampla Industrial té com a objectiu incrementar la competitivitat del teixit empresarial català facilitant l’accés a recursos TIC avançats, com les infraestructures de fibra òptica i els recursos de supercomputació. La iniciativa també preveu la creació d’anelles sectorials que interconnectin empreses d’un mateix sector. Al 2008, s’hi destinaran 2.134.000 euros i, a partir del 2009, el projecte comptarà amb una inversió de 2 milions d’euros anuals.

A banda d’aquest projecte, el Govern també pretén garantir que, en el marc del Pla Catalunya Connecta, l’any 2010 tots els polígons industrials -i els nuclis de població de més de 50 persones- tinguin accés a telefonia mòbil i a Internet de banda ampla.

2 respostes a “Fibra òptica per a més de 40 polígons industrials de tot Catalunya”

  1. a 23 jul. 2008 a les 8:30 Ramon Sangüesa

    Ja era hora! Les infrastructures de comunicació són fonamentals. Només ha costat 10 anys que fessin cas a les primeres proposte que varem passar al Govern… 😉

  2. a 23 jul. 2008 a les 9:21 enriccanela

    Ramon,
    Sembla que una cosa tan òbvia demana un decenni. Líders…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació