Enric I. Canela

Llegeixo que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i el president del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Rafael Rodrigo, han firmat l’acta de constitució de la Fundació General CSIC, un òrgan independent que afavorirà la inversió privada en recerca.

La fundació es constitueix com un instrument extern al CSIC que empararà la creació de projectes entre el sector privat i el públic, representat pel propi Consell. Per a això, el nou òrgan comptarà amb una àmplia participació del sector privat a través del seu patronat, ja que una de les manques més importants del sistema de ciència i tecnologia és el baix nivell de la inversió privada en investigació científica i desenvolupament tecnològic.

El Pla Nacional de Recerca  i Desenvolupament 2008-2011 estableix, com a objectiu per a la fase final de la seva vigència, que almenys el 55% de la inversió en R+D provingui de capital privat. Les últimes dades disponibles situen el finançament privat del sector de R+D entorn del 47% del total.

Per estimular la participació del sector empresarial, cal crear instruments que afavoreixin la seva incursió en l’àmbit de la recerca. Aquest és l’objectiu d’aquesta fundació. A més de les empreses que integren el patronat, diverses empreses capdavanteres de sectors estratègics de l’economia espanyola han mostrat la seva disposició a formar part del projecte.

L’acte de constitució ha comptat amb la presència dels representants de les entitats que, inicialment, formaran part del seu patronat. Els assistents han estat el director de la Fundació BBVA, Rafael Pardo; el director general adjunt del Banco Santander i director de la divisió global Santander Universitats, José Antonio Villasante; el director de l’Obra Social Fundació La Caixa, Jaime Lanaspa; el director regional a la zona centre de la Kutxa, Santiago Puebla; el president de Cajasol, Antonio Pulido i el director de la Fundació Areces, Raimundo Pérez-Hernández i Torra.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació