Enric I. Canela 

Llegeixo a El Periódico que el nou recinte universitari del Besòs, que s’ubicarà davant del Fòrum, a prop del nou barri de la Mina, no començarà a construir- se aquest any, com estava previst, per problemes en el finançament. El rector de la UB, Josep Samitier, va confirmar que la construcció del nou recinte, que s’especialitzarà en l’àrea hidràulica i d’energia, pateix endarreriments.

Els organismes encarregats del seu finançament, entre els quals hi ha la Generalitat i el Consorci de la Zona Franca, no han pogut executar el calendari previst. “Els temps de dificultats econòmiques segurament tindran repercussions en el projecte”, va afegir Samitier.

Al recinte hi ha prevista la construcció de sis nous edificis, dos dels quals pertanyeran a la UPC i els quatre restants seran d’ús compartit amb la UB. El rector de la UPC, Antoni Giró, va assegurar que el projecte encara està en procés de redacció, malgrat que l’inici de la construcció estava previst per al gener d’aquest any i el començament de les classes per al 2010, un calendari que serà impossible de complir.

L’edifici Spiralling Tower, dissenyat per la prestigiosa arquitecte iraquiana Zaha Hadid, serà la peça que donarà singularitat al complex de 150.000 m2. La zona també està pendent de la construcció de pisos privats i de protecció oficial, que s’han refredat a causa de la crisi immobiliària.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació