Enric I. Canela

Un article de l’AVUI parla de la Sobrequalificació. El problema es troba a tots els nivells. Universitaris que treballen en feines d’FP, i FP que treballen en feines per a les que no es requereix pràcticament qualificació.

La culpa… Sempre dels altres. La realitat és que aquest és un fenomen social, greu que desincentiva. Titulats universitaris a les barres dels bars de copes: una inversió social. A més, els que fan la feina estan molt contents. Solucions? A curt termini cap, però és evident que cal apostar per l’FP i, naturalment, per la recerca i la innovació que és l’únic camí per crear llocs de treball que requereixin qualificació elevada. Tenim un gruix d’empresaris tan intel·ligents que han apostat per la mà d’obra barata i així competir amb Xina i Índia i han oblidat la innovació. Si tanquen l’empresa a temps, els trobarem jubilats i gaudint dels diners.

2 respostes a “Sobrequalificació, més dades”

 1. a 28 jul. 2008 a les 9:07 Edunomia

  Sobrequalificació universitària?…

  Pot una persona estudiar una carrera per plaer, per conèixer coses, i no pas per les sortides professionals que pugui tenir? Pot un llicenciat en medicina exercir de forma privada quan als hospitals hi falten metges? Pot una persona amb títol univers…

 2. a 29 jul. 2008 a les 12:38 enriccanela

  Miquel,
  Mirat així tens raó, però cert és que genera frustració. Si a sobre li sumen una mala retribució en un percentatge alt…
  M’agradaria conèixer la comparativa amb l’OCDE.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació