Enric I. Canela
Un article de l’AVUI parla de la Sobrequalificació. El problema es troba a tots els nivells. Universitaris que treballen en feines d’FP, i FP que treballen en feines per a les que no es requereix pràcticament qualificació.
La culpa… Sempre dels altres. La realitat és que aquest és un fenomen social, greu que desincentiva. Titulats universitaris a les barres dels bars de copes: una inversió social. A més, els que fan la feina estan molt contents. Solucions? A curt termini cap, però és evident que cal apostar per l’FP i, naturalment, per la recerca i la innovació que és l’únic camí per crear llocs de treball que requereixin qualificació elevada. Tenim un gruix d’empresaris tan intel·ligents que han apostat per la mà d’obra barata i així competir amb Xina i Índia i han oblidat la innovació. Si tanquen l’empresa a temps, els trobarem jubilats i gaudint dels diners.
Sobrequalificació universitària?…
Pot una persona estudiar una carrera per plaer, per conèixer coses, i no pas per les sortides professionals que pugui tenir? Pot un llicenciat en medicina exercir de forma privada quan als hospitals hi falten metges? Pot una persona amb títol univers…
Miquel,
Mirat així tens raó, però cert és que genera frustració. Si a sobre li sumen una mala retribució en un percentatge alt…
M’agradaria conèixer la comparativa amb l’OCDE.