Enric I. Canela

El Govern ha aprovat el nou decret que fixa els preus públics de les universitats públiques catalanes per al curs 2008-2009. El decret d’aquest any inclou els nous graus adaptats a Europa, presenta la novetat de les exempcions de pagament per a les dones que hagin patit violència de gènere, així com els seus fills dependents. La forquilla dels preus públics, establerta a nivell estatal, oscil·la entre el 4,2% i el 8,2% d’increment respecte de l’any passat. El Govern català ha acordat situar aquest increment al 5,2%.

Caldrà llegir el decret per saber l’abast. Les noves titulacions quan costaran? Totes les taxes (no els preus públics) s’apugen un 5,2%? N’apareix alguna de nova? Sempre hi ha sorpreses. Consti que no dic que no s’hagi de fer.

Hi ha una cosa que sempre m’ha cridat l’atenció, desgravacions per coses que no tenen res a veure amb la capacitat ni amb l’economia. Ara toca a la violència de gènere. M’explico, si una persona és discapacitada i milionària, ha de tenir desgravació? Si una dona ha patit violència de gènere i té ingressos econòmics elevats, ha de tenir desgravació? Sembla com si la incapacitat de donar un serveis socials adequats s’hagués de suplir amb desgravacions a les matrícules universitàries. Consti que estic a favor de prendre totes les mesures per ajudar, pal·liar, el que calgui, les víctimes de la violència de gènere. Per cert, el Govern discrimina. Hi ha pocs casos, però també surt algun de tant en tant, d’homes que han patit violència de gènere. I si no hi podrien sortir. No hi tindrien dret?

Aquests progressistes…

Una resposta a “Els nous preus públics universitaris”

  1. a 31 jul. 2008 a les 2:37 +

    un estudiant de medicina es queixa:
    http://www.kaosenlared.net/noticia/generalitat-sube-45.89-precio-credito-grado-medicina

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació