Enric I. Canela

Avui al mòbil m’ha arribat el següent missatge:

Enhorabuena! Ztelevision te ha seleccionado para pofder mecibir un sueldo 1500 € al mes durante todo un año!…Para que sea tuyo llamanos ahora al 90545012.

Es veu que acabat en 011 també l’envien.

No hauria manera d’acabar amb aquests delinqüents? Si es dediquessin a la pornografia infantil també els deixarien actuar? Que no m’expliquin que no es pot fer res. Jo no seré tan ruc de trucar, però …

Fa un dies vaig rebre un correu electrònic simulant una notícia d’El País que em deia que Fernando Alonso estava molt greu per un accident de matinada. Naturalment no vaig anar a l’enllaç. Vaig olorar alguna cosa rara. Òbviament algun tipus de frau.

2 respostes a “La impunitat dels estafadors a través de les telecomunicacions”

 1. a 04 ag. 2008 a les 9:25 Elliot

  Benvolgut Enric

  Casualment acabo de rebre aquest email des del servei informàtic de l’UAB. Ja veus, les estafes arriben fins i tot a la universitat !.

  Benvolguts / Benvolgudes,

  Des del Servei d’Informàtica us volem informar que durant els últims dies s’estan rebent missatges de correu electrònic suposadament remesos per la Universitat Autònoma de Barcelona, demanant als destinataris, amb l’excusa d’actualitzar dades, que facilitin els codis personals d’accés als seus comptes de correu.

  Aquests avisos són falsos en tots els casos. La Universitat Autònoma en cap cas demana als seus usuaris aquesta informació i molt menys per aquests mitjans.

  En el cas de rebre aquests tipus de missatges, us recomanem que els elimineu directament.

  Per qualsevol dubte i/o problema us podeu adreçar al CAS (cas@uab.cat, 2100)

  Salutacions cordials

 2. a 04 ag. 2008 a les 5:31 enriccanela

  Aquests són els de pishing, però no és el mateix que les telecomunicacions que hauria d’intervenir l’estat. Fixa’t que el pishing és pot fer des de les illes Caiman mentre que els 905 no, són d’aquí.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació