Canvis a la UB


Enric I. Canela

Avui La Vanguardia publica un article dedicat a la UB: Nous temps per a la UB. El signa Mercè Beltran.

L’article parla del Pla Horitzó 2020 del que vaig ser un dels coordinadors. Mercè Beltran recull les opinions del rector en funcions, Josep Samitier, parlen del Pla i del futur de la UB. El Pla planteja un seguit de coses c¡que cal fer per adaptar la UB al futur, immediat. Estic convençut, no pot ser altrament que l’única forma de crear una universitat moderna i competitiva, que acompleixi les seves funcions socials, és una reforma profunda.

Com diu Samitier, no és un document tancat i està en fase participativa. Cert. Ara es converteix en una eina de cara a la futura elecció de rector. Samitier parla de la possibilitat de presentar-se. Ho farà, li cal un equip,com diu ell “d’unitat, no d’unanimitats”.

Com he apuntat algun altre cop, pot ser un bon rector. Li cal aquest equip i la participació, des de la proximitat però fora d’aquest equip, de tots aquells que hi puguem contribuir. Cada dia m’agrada més la idea de la seva candidatura, però voldria veure reflectides en un programa les idees estratègiques del Pla Horitzó 2020 i alguna cosa de les tàctiques necessàries per anar per aquest camí. No tenim gaire temps per redreçar la UB. Necessitem resoldre el problema pressupostari, amb seny i diners, i canviar de president del consell social, el govern hauria de ser sensible.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació